Ingredienten
750 g runderstoofvlees
2 uien
2 el bloem
2 el boter
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 el suiker
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 tl Hachee kruiden van De Kruidenbaron
500 ml runderbouillon
1 kg aardappelen
100 ml melk
50 g boter
300 g wortelen
  • Totale tijd: 180 Minuten
Bereidingswijze
1

Verhit de oven voor op 160 graden Celsius.

2

Snijd het runderstoofvlees in blokjes van 2 cm. Pel de uien en snijd ze in ringen.

3

Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak het vlees in delen bruin en haal uit de pan.

4

Bak de uien in dezelfde pan tot ze zacht zijn.

5

Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.

6

Voeg de rode wijnazijn, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, Hachee kruiden van De Kruidenbaron en de runderbouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook.

7

Voeg het vlees weer toe aan de pan en breng opnieuw aan de kook.

8

Dek de pan af en zet deze in de oven. Laat de Hachee 3 uur sudderen in de oven.

9

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.

10

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.

11

Voeg de melk en boter toe en roer goed door.

12

Snijd de wortelen in plakjes en de sperziebonen in stukjes van 2 cm. Kook ze apart in gezouten water tot ze beetgaar zijn.

13

Serveer de Hachee met de aardappelpuree en de groenten.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0