Hachee met aardappelpuree en hachee kruiden
- Totale tijd: 180 Minuten
Verhit de oven voor op 160 graden Celsius.
Snijd het runderstoofvlees in blokjes van 2 cm. Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak het vlees in delen bruin en haal uit de pan.
Bak de uien in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de rode wijnazijn, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels, Hachee kruiden van De Kruidenbaron en de runderbouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook.
Voeg het vlees weer toe aan de pan en breng opnieuw aan de kook.
Dek de pan af en zet deze in de oven. Laat de Hachee 3 uur sudderen in de oven.
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.
Voeg de melk en boter toe en roer goed door.
Snijd de wortelen in plakjes en de sperziebonen in stukjes van 2 cm. Kook ze apart in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Serveer de Hachee met de aardappelpuree en de groenten.
Naam van het recept:
Hachee met aardappelpuree
Dit is een klassiek Nederlands gerecht met malse runderstoof, aardappelpuree en groenten. De Hachee kruiden van De Kruidenbaron zorgen voor een heerlijke smaakvolle stoof die langzaam gegaard wordt.
Bereidingstijd: 3 uur en 30 minuten
Porties: 4
Voedingswaarde: Per portie (inclusief aardappelpuree en groenten)
- Calorieën: 707 kcal
- Vetten: 31 g
- Koolhydraten: 57 g
- Eiwitten: 47 g
Type keuken: Nederlands
Dieetinformatie: Dit gerecht bevat gluten en lactose.
Gelegenheid: Geschikt voor een gezellig diner met vrienden of familie.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bron: De Kruidenbaron