Groene Chai thee
Groene Chai thee
Ingrediënten:
groene thee, appel, kaneel, sinaasappel, kardemom, peper, koriander, aroma, kruidnagel.
China is zonder twijfel het oorsprongsland van thee. Sinds +/- 5000 jaar wordt hier thee gecultiveerd, groene thee wel te verstaan en de talloze verhalen rond het thema thee zijn onoverzichtelijk. Voor de export produceert China ook zwarte thee.
De bekendste theesoorten komen uit de provincie Sichuan, Yunnan en Anhui. Zij hebben een zacht geurend aroma, dat komt van de aanbouw van zuivere, ongekruiste China-planten.
In het bijzonder de zwarte Keemun soorten uit de bergen van de provincie Anhui zijn zeer geschikt voor diegenen die een looizuurarm en mild product zoeken.
Zwarte thee uit de provincie Yunnan is daarentegen wat krachtiger en kruidiger in smaak. Over het algemeen zit er in Chinese thee minder cafeïne en onze ervaring is dat men deze thee daarom aanbeveelt om in de avond te drinken.
- ingrediënten: groene thee, appel, kaneel, sinaasappel, kardemom, peper, koriander, aroma, kruidnagel.
- Theesoort: Gearomatiseerde Groene thee
- Hoeveelheid: 2 gram per kop en 12 gram per liter
- Graden: 50 tot 80 graden
- Trektijd: 2 minuten
- Theesmaak: Puur