2 eetlepels Roast rub kruidenmix van De Kruidenbaron
2 eetlepels olijfolie
1 citroen, gehalveerd
4 teentjes knoflook, geplet
Verse tijm of rozemarijn, enkele takjes
Zout en peper naar smaak
Totale tijd: 90 Minuten
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Spoel de hele kip af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier.
3
Meng de Roast rub kruidenmix van De Kruidenbaron, olijfolie, zout en peper in een kom tot een pasta.
4
Wrijf de kip zowel van binnen als van buiten grondig in met de kruidenpasta. Zorg ervoor dat alle delen van de kip goed bedekt zijn met de kruiden.
5
Plaats de gehalveerde citroen, geplette knoflookteentjes en enkele takjes verse tijm of rozemarijn in de buikholte van de kip.
6
Bind de poten van de kip samen met keukentouw en plaats de kip in een ovenschaal of braadpan.
7
Plaats de kip in de voorverwarmde oven en laat deze ongeveer 1 uur en 15 minuten roosteren, of tot de kip mooi goudbruin en gaar is. Bedruip de kip af en toe met de sappen in de pan.
8
Haal de kip uit de oven en laat deze 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
9
Serveer de geroosterde kip met aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade.
Beschrijving
Geroosterde Kip met Roast Rub Kruidenmix
Een sappige en smaakvolle geroosterde kip met een heerlijke mix van kruiden uit de Roast rub kruidenmix van De Kruidenbaron.
Porties: 4
Voedingswaarde:
Calorieën per portie: 350 kcal
Vet: 20 g
Koolhydraten: 0 g
Eiwit: 40 g
Vezels: 0 g
Type keuken: Universeel
Dieetinformatie: Dit gerecht is glutenvrij.
Gelegenheid: Geschikt voor een feestelijke maaltijd of een gezellig diner.