Gegrilde zalm met ras el hanout
- Totale tijd: 30 Minuten
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur en vet het grillrooster lichtjes in om te voorkomen dat de zalm blijft plakken.
Meng de Ras el Hanout kruiden met zout van De Kruidenbaron, olijfolie, citroensap, citroenzest, zout en peper in een kom tot een marinade.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en leg ze in een ondiepe schaal of ziplock-zak. Giet de marinade over de zalm en zorg ervoor dat alle zijden goed bedekt zijn. Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren.
Leg de gemarineerde zalmfilets op het voorverwarmde grillrooster met de huidzijde naar beneden. Sluit de grill en laat de zalm ongeveer 4-5 minuten grillen, of tot de huid knapperig is.
Draai de zalm voorzichtig om met behulp van een spatel en grill de andere zijde nog eens 4-5 minuten, of totdat de zalm net gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
Haal de zalm van de grill en laat het enkele minuten rusten.
Serveer de gegrilde zalm met een frisse salade, geroosterde groenten of couscous. Garneer met verse gehakte koriander, indien gewenst.
Gegrilde Zalm met Ras el Hanout
Een heerlijk gerecht met malse zalmfilets, gemarineerd in de exotische smaken van Ras el Hanout en gegrild tot in perfectie.
Porties: 4
Voedingswaarde:
- Calorieën per portie: 300 kcal
- Vet: 18 g
- Koolhydraten: 2 g
- Eiwit: 32 g
- Vezels: 1 g
Type keuken: Marokkaans
Dieetinformatie: Dit gerecht is glutenvrij en geschikt voor een pescotarisch dieet.
Gelegenheid: Perfect voor een gezonde en smaakvolle doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bron: De Kruidenbaron
Dit recept is gemaakt met behulp van AI