Ingredienten
4 zalmfilets (150 gram per stuk)
2 eetlepels Ras el Hanout kruiden met zout van De Kruidenbaron
2 eetlepels olijfolie
1 citroen, sap en zest
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, gehakt (optioneel, als garnering)
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Verwarm de grill voor op middelhoog vuur en vet het grillrooster lichtjes in om te voorkomen dat de zalm blijft plakken.

2

Meng de Ras el Hanout kruiden met zout van De Kruidenbaron, olijfolie, citroensap, citroenzest, zout en peper in een kom tot een marinade.

3

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en leg ze in een ondiepe schaal of ziplock-zak. Giet de marinade over de zalm en zorg ervoor dat alle zijden goed bedekt zijn. Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren.

4

Leg de gemarineerde zalmfilets op het voorverwarmde grillrooster met de huidzijde naar beneden. Sluit de grill en laat de zalm ongeveer 4-5 minuten grillen, of tot de huid knapperig is.

5

Draai de zalm voorzichtig om met behulp van een spatel en grill de andere zijde nog eens 4-5 minuten, of totdat de zalm net gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.

6

Haal de zalm van de grill en laat het enkele minuten rusten.

7

Serveer de gegrilde zalm met een frisse salade, geroosterde groenten of couscous. Garneer met verse gehakte koriander, indien gewenst.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0