Ingredienten
4 kipfilets
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels Marrakech kruidenmix 
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel kurkumapoeder
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, gehakt (voor garnering)
Partjes citroen (voor serveren)
  • Totale tijd: 30 Minuten
Bereidingswijze
1

Maak een marinade door de olijfolie, citroensap, Marrakech kruidenmix, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkumapoeder, zout en peper in een kom te mengen.

2

Leg de kipfilets in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is met de marinade. Dek de schaal af en laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

3

Verwarm de grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur.

4

Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen terwijl de grillpan of barbecue opwarmt.

5

Grill de kipfilets ongeveer 6-8 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Houd de kip goed in de gaten om te voorkomen dat deze te gaar wordt.

6

Haal de kip van de grillpan of barbecue en laat deze enkele minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.

7

Serveer de gegrilde kip met verse gehakte koriander en partjes citroen aan de zijkant voor een extra frisse smaak.

Kunnen we je helpen?
Stuur ons een e-mail[email protected]
Vergelijk producten0