Citroenblad heel
Citroenblad of Daun Djeruk Perut heel
Citroenblad - Daon Djeroek Poeroet(djeruk purut) is een blad van de Indonesische citroenboom. Daon staat voor blad. De vruchten van deze boom heten dan ook Djeroek Poeroet of Kaffir Limoen. Het heeft een fruitachtige citroen smaak ebn wordt veel gebruikt in de Oosterse keukens. Citroenblad is lekker in kip en vis gerechten. Daon Djeroek Poeroet wordt als een frisse smaakmaker gebruikt.
Citroenblad is onmisbaar in curry’s en heerlijk in combinatie met kokosmelk. Citroenblad is ook een vast onderdeel in Thaise groene en rode currypasta en gebruikt in de Indonesische, Thaise en Maleise keukens.
- Ingrediënten: Citroenblad
- Eiwit: 0,9 gram
- Vet: 0,1 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 0,7 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 0 gram
- Zout: 1,21 gram
- Natrium: 484 mg
- Energetische waarde: 16,7 Kcal 70 KJ gram
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.