12 gram Chili con carne kruidenmix van De Kruidenbaron
250 ml water
Zout en peper naar smaak
300 gram rijst
Totale tijd: 40 Minuten
Bereidingswijze
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
2
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.
3
Voeg het rundergehakt toe en bak deze bruin en rul.
4
Voeg de paprika’s toe en bak deze een paar minuten mee.
5
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Chili con carne kruidenmix en 250 ml water toe. Roer goed door elkaar en laat het geheel 10 minuten sudderen.
6
Voeg de kidneybonen toe en roer deze voorzichtig door de chili con carne. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
7
Breng de chili con carne op smaak met zout en peper.
8
Serveer de chili con carne met de gekookte rijst.
Beschrijving
Gerecht voor Chili con carne met bonen en rijst
Deze chili con carne is een heerlijk en pittig gerecht dat perfect is voor een gezellige avond thuis. Met de Chili con carne kruidenmix van De Kruidenbaron, bonen en rijst krijgt deze klassieker een verrassende en smakelijke twist.
Porties: 4
Voedingswaarde (per portie):
Energie: 572 kcal
Vet: 21,1 g
Koolhydraten: 53,9 g
Eiwit: 36,5 g
Type keuken: Mexicaans
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een gezellige avond thuis of voor een feestje met vrienden.