Bruschetta kruiden
Bruschetta kruiden kopen?
Bruschetta is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het bestaat uit gegrild brood (kan zowel wit als meergranenbrood zijn), ingesmeerd met knoflook en besprenkelt met extra-virgine olijfolie, zout en peper. Er kan gevarieerd worden met rode peper, tomaat, worst, groenten en/of kaas (mozzarella). In sommige gevallen wordt de olijfolie vooraf extra vermengd met Italiaanse kruiden zoals basilicum en oregano.
Neem 2 eetlepels Bruschetta kruiden en 4 eetlepels warm water, laat dit even 5 minuten wellen en voeg dan 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe en dan smullen maar.
Bruschetta wordt doorgaans geserveerd als een tussendoortje of voorafje. In Toscane heet bruschetta fettuna, wat "geolied sneetje" betekent.
Het zelfstandig naamwoord "bruschetta" komt van het Latijnse werkwoord "bruscare", dat "op kolen roosteren" betekent. De betekenis van het woord is in de VS veranderd zodat met het woord "bruschetta" niet meer het gerecht wordt bedoeld, maar het broodbeleg. Veel supermarkten daar verkopen "bruschetta" in een fles, die simpelweg bestaat uit tomaten, ui, knoflook en andere kruiden.
In Italië wordt bruschetta vaak bereid in een brustolina-grill.
Let Op! Dit product is is gevoelig voor klonteren. Bewaar het daarom altijd donker, koel en droog.
Het product blijft ondanks klonten wel bruikbaar.
In ons assortiment hebben wij meer dan 450 soorten kruiden en specerijen. U bestelt eenvoudig en snel bij de Kruidenbaron. Wanneer u graag meer wilt weten over de producten van de Kruidenbaron neemt u dan zeker contact met onze klantenservice op, wij helpen u graag!
- Ingrediënten: Tomaat vlokken., Knoflook, Oregano, Basilicum, Zout
- Eiwit: 13,76 gram
- Vet: 1,39 gram
- Verzadigd vet: 0,18 gram
- Onverzadigd vet: 0,60 gram
- Koolhydraten: 54,34 gram
- Suikers: 0,35 gram
- Vezels: 18,13 gram
- Zout: 1,30 gram
- Natrium: 518,32 mg
- Energetische waarde: 291,61 Kcal 1220,10 KJ gram
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.