Vegan kerstmenu

Vegan kerstmenu

1 reactie minuten lezen
Bent u al druk bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner én eet u, of uw gezelschap, vegan? Dan lijkt een uitgebreid kerstdiner in eerste instantie misschien een uitdaging. Maar geen zorgen, De Kruidenbaron heeft een heerlijk vegan kerstmenu samengesteld! Benieuwd naar ons drie gangen menu?

Verras uw gezelschap met dit overheerlijke vegan kerstmenu

Bent u al druk bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner én eet u, of uw gezelschap, vegan? Dan lijkt een uitgebreid kerstdiner in eerste instantie misschien een uitdaging. Maar geen zorgen, De Kruidenbaron heeft een heerlijk vegan kerstmenu samengesteld! Benieuwd naar ons drie gangen menu?

Drie gangen menu (vegan) met De Kruidenbaron

Ontvangt u tijdens de feestdagen gasten die geen dierlijke producten eten? Dan is dit verrukkelijke drie gangen menu zeer geschikt. We vertellen u graag welke gerechten perfect passen bij een luxe kerstdiner!

Voorgerecht – bruschetta’s met tomaat of paddenstoelen

Een heerlijk gerecht, al zeggen we zelf. De welbekende bruschetta’s zijn gemakkelijk klaar te maken, en tegelijkertijd super lekker! Sla hiervoor een aantal stokbroden, tomaten, knoflook, basilicum, olijfolie én zout en peper in. Hoe lekker klinkt dat? Gaat u liever voor bruschetta’s met paddenstoelen of een combinatie van beide? Dan raden we aan om in plaats van stokbrood, ciabatta brood in te slaan. Dat is naar onze mening namelijk nog iets lekkerder in combinatie met paddenstoelen. Naast ciabatta brood en paddenstoelen heeft u ook rode ui, knoflook, peterselie, balsamicoazijn, Parmezaanse kaas en olijfolie nodig. Met dit voorgerecht maakt u hoe dan ook een geweldige indruk bij uw gasten.


Hoofdgerecht – onze favoriet: vegan Wellington

Hoe leuk is het om met het kerstdiner vegan Wellington te maken? Met dit heerlijke recept stelt u niemand teleur! We zullen alle ingrediënten opsommen; zo heeft u portobello’s (kastanje champignons), spinazie, rode uien, knoflook, tijm, rode wijn azijn, hazelnoten, boter (volledig vegan natuurlijk), paneermeel, bladerdeeg en mosterd nodig. Nadat u de vegan Wellington heeft bereid, hoeft het slechts 30-40 minuten in de oven. Eenvoudig, maar onwijs lekker! Zoekt u nog een geschikt bijgerecht? Dan raden we u aan om alcoholvrije stoofperen te serveren. In plaats van alcohol gebruikt u bessensap, waardoor het gerecht ook geschikt is voor kinderen en gasten die geen alcohol drinken. Sla hiervoor stoofperen, steranijs, kaneel, witte basterd suiker, bessensap, water en maïzena in.


Nagerecht – vegan pavlova (zonder ei) of vegan tiramisu

Wilt u het kerstdiner met een geweldig gerecht afsluiten? Dan is een vegan pavlova zonder ei super geschikt! Laten we eerlijk zijn; hoe lekker ziet dit toetje eruit? Hoewel dit dessert bekend staat om de combinatie van eiwitten en suiker, hoeft dit toetje helemaal niet met ei gemaakt te worden. Voor de vegan variant heeft u een citroen, biologische kikkererwten in pot, poedersuiker, cuisine soja, vlierbloesemsiroop, aardbeien en verse munt nodig. Bent u gek op tiramisu? Ook dit gerecht kunt u volledig vegan maken. Haal hiervoor zijdentofu, kokosmelk, digestieve koekjes, suiker, vanille extract (of vanille essence), koffie, amaretto of amandel extract (of amandel essence) én cacaopoeder. Liever een lekker bakje koffie als nagerecht? Dan mag een schoteltje met fudge chocolade of chocolade pindarotsjes niet ontbreken!

Meer tips voor de allerlekkerste vegan recepten? Laat het ons weten!

Heeft u nog specifieke vragen over één van onze vegan gerechten of wenst u meer informatie over onze kruiden? Twijfel dan niet en laat het ons weten. De experts van De Kruidenbaron helpen u graag verder! We zijn iedere werkdag van maandag tot en met vrijdag bereikbaar per mail [email protected] of via de telefoon +31(0)180-39 64 67.

Ilona van Leeuwen Geplaatst op 12/21/2022

Ik begrijp het niet zo goed. Jullie stellen een leuk menu samen, maar de recepten ontbreken? Jammer, ik was wel nieuwsgierig!

Laat een reactie achter
Vergelijk producten0