Kerrie Madras kip met rijst
Een pittig en smaakvol Indiaas gerecht met malse kip en aromatische rijst.
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4
Ingrediënten:
- 4 kipfilets, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels Kerrie Madras van De Kruidenbaron
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 200 ml kokosmelk
- 300 gram basmati rijst
- 600 ml water
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies:
-
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 3 minuten, tot hij zacht is.
-
Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten, tot deze lichtbruin is.
-
Voeg de Kerrie Madras toe en bak nog eens 2 minuten, tot de geuren vrijkomen.
-
Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog eens 2 minuten.
-
Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 20 minuten sudderen, totdat de kip gaar is.
-
Terwijl de kip suddert, doe je de rijst, water en zout in een aparte pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen, totdat de rijst gaar is.
-
Serveer de kerrie madras kip met de rijst en eventueel wat naanbrood.
Voedingswaarde:
Per portie (zonder naanbrood)
- Calorieën: 543 kcal
- Vet: 17 g
- Koolhydraten: 60 g
- Eiwitten: 36 g
- Vezels: 4 g
Keuken, dieetinformatie, gelegenheid en moeilijkheidsgraad
Type keuken: Indiaas
Dieetinformatie: Glutenvrij
Gelegenheid: Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Kerrie Madras kip met rijst maken?
Plannen om deze week dit overheerlijke Indiaas gerecht te koken? Bestel de ingredienten voor dit gerecht bij de Kruidenbaron eenvoudig en snel. Vandaag voor 15:00 uur bestelt is vandaag nog verzonden! Eet smakelijk!