Hoe maak je heerlijke gemarineerde spareribs?

Hoe maak je heerlijke gemarineerde spareribs?

1 reactie minuten lezen
Spareribs, je kunt ze eigenlijk in ieder restaurant wel bestellen. Heerlijk mals, met een zoete smaak en zo geprepareerd dat het vlees bijna van de botten valt. Een hele kunst zou je denken, maar met een paar simpele tips kan ook jij een echte spareribs held worden. We vertellen je hieronder graag hoe jij malse spareribs maakt tijdens een mooie zomer BBQ, of natuurlijk gewoon in de winter, wat jij wilt!

Spareribs, je kunt ze eigenlijk in ieder restaurant wel bestellen. Heerlijk mals, met een zoete smaak en zo geprepareerd dat het vlees bijna van de botten valt. Een hele kunst zou je denken, maar met een paar simpele tips kan ook jij een echte spareribs held worden. We vertellen je hieronder graag hoe jij malse spareribs maakt tijdens een mooie zomer BBQ, of natuurlijk gewoon in de winter, wat jij wilt!

Wat zijn spareribs precies?

Eigenlijk heel simpel: spareribs komen van varkens. Het woord spareribs is te onderscheiden in spare en ribs, wat in het Engels staat voor magere ribbetjes. Het is een gerecht van geroosterd vlees en wordt over de hele wereld gegeten. En wat blijkt nu? Juist dit stuk vlees wordt gekenmerkt door een geweldig rijke smaak. ‘The closer to the bone, the sweeter the meat’, zeggen slagers ook wel. Het bot zorgt voor een betere garing, omdat het de temperatuur langzaam geleidt.

De smaakmakers

Ieder varkensras heeft zijn eigen specifieke smaak en zo kan ook de smaak in spareribs verschillen. Spareribs van Nederlandse varkens zijn relatief neutraal van smaak en hierdoor is het perfect te combineren met spareribs marinade. De sparerib marinade van de Kruidenbaron zorgt voor extra veel smaak en aroma. Met echt super ingrediënten kan deze spareribs marinade jouw vlees in een nachtje koelkast omtoveren naar een heerlijk mals stukje vlees. Het enige wat jij dan nog moet doen is het vlees niet laten aanbranden op het vuur.

 

#Tip: meng de sparerib marinade van de Kruidenbaron met wat olie, honing en mosterd voor een topresultaat.

 

Na het marineren van je spareribs is het een kwestie van het goed grillen van het door jouw geprepareerde vlees. Om heerlijke malse spareribs te krijgen is het een optie om ze voor te koken. Dit kost je ook nog eens weinig tijd, dus echt een aanrader! Een flink scheut spareribs marinade in combinatie met niet al te veel water, laat de spareribs in 30 minuten op smaak brengen. Laat hierna de spareribs afkoelen met de deksel schuin op de pan. Als het goed is heb je de BBQ al lekker heet gestookt en staan de biertjes al koud. Smeer de gril boven de BBQ in met wat olie en binnen 10 minuten kun jij genieten van fijn bereidde gemarineerde spareribs.  Bij de Kruidenbaron weten we alles over kruiden en specerijen, wil je meer weten over spareribs marinade neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Trudy Opgenoorth Geplaatst op 03/13/2023

Ik bestel ieder jaar mijn totale voorraad aan kruiden en kruidenmixen. Ik maak er ook cadeautjes van voor vrienden en familie. Altijd één groot succes.

Laat een reactie achter
Vergelijk producten0