Vanaf heden is De Kruidenbaron op TV te zien! TV Kok Jeremy kookt tijdens De Grote Tuinverbouwing op SBS6 met onze kruiden, specerijen en rubs. Daarna verwent hij de harde werkers in de tuin met het lekkere eten dat hij heeft gemaakt. We vinden het ontzettend leuk dat we hier deel van uitmaken en delen dan ook graag de lekkere recepten die tijdens de afleveringen worden gemaakt! Deze staan hieronder op een rijtje. Laat je het weten als je een van de recepten hebt uitgeprobeerd?
Aflevering 1: Het Gyros recept
Tijdens de eerste aflevering werden onze kruiden gebruikt voor een heerlijk gyrosrecept, waarbij procureur in dunne plakjes werd gesneden om vervolgens aan het spit boven de barbecue te garen. Voor een lekkere gyros heb je natuurlijk goede kruiden nodig. Daarom werden er maar liefst twee rubs van De Kruidenbaron gebruikt. Als eerste de Piri Piri, waar een heerlijke peper in zit met uiteraard ook knoflook en zout, en als tweede de Provençaalse, met onder anderen oregano, rozemarijn en tijm! Hieronder vind je het complete recept van de Gyros terug.
Om de overheerlijke Gyros te maken heb je nodig:
- 1 stuk procureur
- 4 uien
- 2 pepers
- De Kruidenbaron Piri Piri rub
- De Kruidenbaron Provençaalse rub
- 4 tomaten
- 1 blok feta
- 1 rode ui
- 1 bosje gehakte peterselie
- 1 bakje maza peper/oregano
Je snijdt de procureur in plakken van 5 bij 5 centimeter. Dit vlees rub je met de kruidenrubs en laat je minstens 10 minuten intrekken. In deze tijd snij je de uien door de helft. Dan kun je het vlees aan de spit gaan rijgen. Zorg dat je hierbij alles goed in het midden en stevig aan de spit rijgt. Wissel daarbij ook iedere 4 plakken vlees af met een halve ui en peper.
Aflevering 2: Lams-spareribs met asperge en een gekookt eitje
Jeremy had deze week een verrukkelijk gerecht voor ons in petto. Het voorjaar is begonnen! Dat betekent dat de gouden groenten er weer zijn
Jeremy gaat daarom aan de slag met asperges gecombineerd met lams-spareribs. En bij asperges hoort natuurlijk een gekookt eitje.
Voor dit gerecht heb je nodig:
- 4 lams-spareribs nice to meat
- 4 lepels vadouvan
- 1 bussel asperges
- 1 blaadje foelie
- 1 blokje roomboter
- 4 eieren
- 1 lepel truffeltapenade
- 1 tube Zaanse mayonaise
- 1 bakje Maza hoemoes
Marineer de lams-spareribs met de vadouvan kruiden. Gril deze vervolgens op de Kamado, op een tempratuur van 120 graden. Laat dit ongeveer een uurtje garen.
Als het vlees aan het garen is, kun je natuurlijk alvast beginnen met de asperges. Schil de asperges met een dunschiller van kop naar kont. Snijd de asperges daarna in grove stukken. De kontjes zijn voor de soep! Gaar de asperges daarna in boter, foeli en een scheutje water. Plaats dit geheel, met de deksel erop, in een Dutch oven.
Bij asperges hoort natuurlijk een ei. Tik de bovenkant van het ei eraf en scheid het eiwit van het eigeel. Stop het eigeel terug en zet deze op zout vast. Rook dit 4 minuten op de barbecue op 110 graden.
Maak van de mayonaise en de truffel tapenade een truffelmayonaise. Als de truffelmayonaise klaar is, kun je dit toevoegen aan het eitje. Dompel de asperges in het eitje en smullen maar!
Serveer een heerlijke Mattemburg blond bij dit gerecht en je bent helemaal klaar om ervan te genieten!
Aan de slag met onze producten
Loopt het water bij jou ook in de mond en wil je zelf een lekkere gyros of ander recept maken? Met onze kruiden, specerijen en rubs komt dat helemaal goed! Bekijk ons assortiment op je gemak en neem ook gerust contact met ons op wanneer we je ergens bij kunnen helpen!