Arbol Chilipeper heel
Arbol Chilipeper heel
Chilipeper de Arbol, vaak gewoon aangeduid als chile de árbol, is een middelmatig tot hete peper die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. De naam "de árbol" betekent "van de boom" in het Spaans, wat verwijst naar de houtachtige stengel van de peper. Deze chilipepers zijn klein en dun, variërend van ongeveer 5 tot 7,5 cm in lengte, en ze veranderen van groen naar een helderrood wanneer ze rijp zijn.
Chile de árbol-pepers staan bekend om hun pittige en rokerige smaak, met een hitte die vaak wordt vergeleken met die van cayennepeper. Ze hebben een Scoville-warmte-eenheid (SHU) van ongeveer 15.000 tot 30.000, wat aangeeft dat ze van een middelmatige tot hoge pittigheid zijn.
Deze chilipepers worden zowel vers als gedroogd gebruikt in de keuken. Gedroogde chile de árbol kan worden gebruikt om chili-oliën, sauzen, pasta's en poeders te maken. Ze zijn ook een populair ingrediënt in mole-sauzen, salsas, en kunnen worden gebruikt voor het op smaak brengen van soepen, stoofschotels en marinades. Door hun pittige smaak en veelzijdigheid zijn chile de árbol-pepers een nietje in veel traditionele Mexicaanse gerechten.
- Ingrediënten: Geen ingrediënten
- Eiwit: 0 gram
- Vet: 0 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 0 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 0 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 0
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.