Ajowanzaad of Indiase Tijm
Ajowanzaad of Indiase Tijm
Ajowanzaad wordt ook wel Indiase tijm genoemd, de zaden worden gebruikt als specerij, ze smaken en ruiken naar tijm maar zijn iets scherper en bitterder. Als je het zaad mee kookt wordt het zachter en doet gaat de smaak lijken op tijm en oregano maar dan met een wat peperige ondertoon. Het wordt veel toegepast in gerechten met vis, bonen en aardappelen.
De zaadjes zijn ook populair in vegetarische gerechten. In de Indiase keuken wordt het veel gebruikt bij groenten, brood en curry's.
Gebruik niet te veel Ajowanzaad omdat anders de bitterheid gaat overheersen.
- Ingrediënten: Ajowan zaad
- Eiwit: 19,77 gram
- Vet: 14,59 gram
- Verzadigd vet: 0 gram
- Onverzadigd vet: 0 gram
- Koolhydraten: 11,9 gram
- Suikers: 0 gram
- Vezels: 0 gram
- Zout: 0 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 333 Kcal 1393,27 KJ
- Allergenen: Geen allergenen
De producten van de Kruidenbaron worden verpakt en/of bewaard bij bedrijven waar men ook producten met allergenen zoals noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet verwerkt. Ondanks alle goede voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.